چاپ
ارسال به دوست
تأکید رئیس جمهور بر اجرای کامل برنامه پزشک خانواده در اجلاس رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور
در این اجلاس که با حضور رئیسجمهور آقای دکتر پزشکیان در روزهای پنجشنبه و جمعه برگزار شد. دکتر رضا چمن، رئیس دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، در خصوص "نقشه و الزامات ارجاع" در جمعیت روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر، جمعبندی نقطهنظرات رؤسای دانشگاهها را بیان کرد. این نشست فرصتی برای بررسی فرآیندهای بهبود و اصلاح در اجرای برنامههای بهداشتی کشور بود.
اجلاس رؤساي دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور در روزهای پنج شنبه و جمعه ۲۸ و ۲۹ فروردین ماه در تهران برگزار گرید.
رئیس جمهور آقای دکتر پزشکیان در هر دو روز متوالی در این اجلاس حضور یافت.
اجرای کامل برنامه پزشک خانواده در چند فاز و با استفاده از تجربیات سالیان گذشته و با رفع نواقص اقدامات قبلی، از مهمترین انتظارات رئیس جمهور از وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی کشور بود.
مهمترین موضوع مورد بحث اجرای فاز ۱ برنامه پزشک خانواده در مناطق روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر کشور با بازنگری برنامه قبلی و ارتقاء فرآیندها بود.
در این نشست روسای دانشگاه ها در کارگروه های ۷ گانه محورهای مختلف برنامه(نظام پرداخت، ساختار، نقشه و الزامات ارجاع، زیر ساخت الکترونیک، دوراپزشکی و.....) را بررسی و جمع بندی دیدگاه رؤسا را ارائه دادند.
🔹دکتر چمن رئیس دانشگاه علوم پزشکی سبزوار در این اجلاس در خصوص "نقشه و الزامات ارجاع" در جمعیت روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر، جمع بندی نقطه نظرات رؤساي دانشگاه ها را به شرح ذیل بیان نمود:
۱. لزوم تهیه نقشه توزیع و پراکندگی جمعیت روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر در دانشگاه های علوم پزشکی.
۲. برآورد حجم کار جهت تخصیص متناسب منابع و تعیین مسیر ارجاع(بار مراجعه به پزشک عمومی، بار مراجعه به پزشکان متخصص، میزان بستری و...) و با همکاری سازمان هاي بیمه گر و داده های بخش های بهداشت و درمان.
۳. تکیه بر استفاده بهینه و حداکثری از منابع انسانی و فیزیکی موجود و در بستر سیستم شبکه جاری(خانه های بهداشت، مراکز بهداشتی درمانی و پلی کلینیک های تخصصی دانشگاهی).
۴. لزوم مشخص نمودن نحوه مشارکت مطب ها و کلینیک های بخش خصوصی در فرآیند برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع(نحوه قرارداد، خرید بسته خدمت و...).
۵. ضرورت تعیین تعداد و نقشه پراکندگی جمعیت اتباع تحت پوشش و تعیین محل دریافت خدمت و مسیر ارجاع.
۶. در هر پلی کلینیک یک کارشناس بعنوان هماهنگ کننده برای ساماندهی بیماران ارجاعی فعالیت نماید.
۷. لازم است نحوه مشارکت مراکز درمانی خارج از وزارت بهداشت(نفت، تامین اجتماعی، نیروهای مسلح و...) در برنامه مشخص شود.
۸. کلیات و مبانی برنامه در سطح ملی یکسان باشد ولی در سطح دانشگاه ها از انعطاف پذیری حسب شرایط و امکانات هر دانشگاه جهت ارجاع از سطح ۱ به سطوح ۲ و ۳ برخوردار باشد.
۹. سامانه های ثبت الکترونیک(سامانه سیب و...) نیاز به یکپارچه سازی دارند.
۱۰. سیستم HIS بیمارستان ها بایستی قابلیت اتصال به سایر سیستم های الکترونیک ثبت داده ها، ارجاع و پس خوراند را داشته باشد تا اطلاعات بیماران بستری، پیگیری و مراقبت پس از ترخیص میسر باشد.
۱۱. پیشنهاد می شود که همه دانشگاه ها همزمان برنامه را با رویکرد جدید در جمعیت هدف(روستاها و شهرهای کوچک) آغاز نمایند.
۱۲. در سامانه الکترونیک امکان ارجاع افقی(از یک پزشک متخصص به سایر متخصصین) میسر و عملیاتی شود.
۱۳. ستادهای استانی و شهرستانی چالش ها و معارضات احتمالی منطقه ای در ارجاعات سطوح محیطی را حل و فصل نمایند.
۱۴. شاخص های پایش و ارزشیابی برای سطوح مختلف ارجاع، بازخورد و پیگیری تدوین شود و نتیجه ارزشیابی در نظام پرداخت بطور محسوس و چشمگیر لحاظ گردد.
۱۵. توانمند سازی پزشکان عمومی و متخصص با استفاده از گایدلاین های به روز آوری شده همزمان با اجرای طرح و در قالب برنامه های بازآموزی و آموزش مدون در دستور کار قرار گیرد.
۱۶. برنامه دورا پزشکی بصورت ادغام یافته با نظام ارجاع عملیاتی شود.
۱۷. نوبت گیری و ارجاع بصورت کاغذی/ ثبت آفلاین به موازات ارجاع الکترونیک تا زمان تکمیل زیرساخت ها و تثبیت فرآیندهای الکترونیک استمرار یابد.
۱۸. از آسیب شناسی برنامه پزشک خانواده در سالیان گذشته در جهت تصمیم گیری خردمندانه و مبتنی بر شواهد جهت تکمیل حلقه های زنجیره ارجاع نهایت بهره برداری به عمل آید.
تاریخ درج خبر: شنبه ٣٠ فروردين ١٤٠٤ / شماره خبر: ٢٠١٠٤ / تعداد بازدید: 100
نام : | |
ایمیل : | |
*نظرات : | |
| |
متن تصویر: | |