يکشنبه ٠٩ ارديبهشت ١٤٠٣

پرسش های متداول:

به منظور آشنایی بیشتر با دوره دکتری تخصصی پژوهشی، تعدادی از پرسش های متداول در این زمینه را  گردآوری کرده ایم. خواهشمندیم چنانچه پس از  مطالعه این پرسش و پاسخ ها، هنوز در خصوص دوره دکتری تخصصی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار برای شما پرسشی وجود دارد، آن را از طریق صفحه تماس با ما به ما اطلاع دهید تا توضیح لازم برای شما ارسال شود و در صورت لزوم، به این صفحه اضافه گردد.

 

۱- چه کسی می تواند برای ادامه تحصیل در دوره دکتری تخصصی پژوهشی ثبت نام نماید؟

شرط اولیه جهت ثبت نام برای تمامی داوطلبین شرکت در آزمون کتبی و کسب حداقل ۳۰% آزمون می باشد.در هنگام ارسال مدارک داشتن دو مقاله تحقیقی (original article) در مجلات نمایه شده در نمایه های بین المللی نوع ۱ (ISI (SCI-Expanded list), PubMed) به عنوان نویسنده اول یا مسئول به تشخیص کمیته منتخب دانشگاه، نمره قبولی زبان مطابق با مصوبات شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی و موفقیت در مصاحبه/آزمون ورودی است.

۲- آیا دارندگان مدارک معادل کارشناسی ارشد مجاز به شرکت در دوره دکتری تخصصی پژوهشی می باشند؟

خیر، دارندگان مدارک معادل کارشناسی ارشد مجاز به شرکت دراین دوره نیستند.

۳- آیا می توان به صورت پاره وقت به تحصیل در دوره دکتری تخصصی پژوهشی پرداخت؟

خیر. عدم اشتغال به تحصیل همزمان در دوره های دکتری یا دستیاری در کلیه دانشگاه ها و موسسات آموزشی و تحقیقاتی کشور از شرایط عمومی ورود به دوره است. تحصیل در مقطع دکتری تخصصی پژوهشی تمام وقت است، بنابراین هرگونه اشتغالی غیر از تحصیل برای دانشجو ممنوع است. همچنین دانشجو در هنگام ثبت نام طبق مقررات موظف به سپردن تعهد رسمی به موسسه برای حضور و همکاری تمام وقت می باشد.

۵- طول دوره دکتری تخصصی پژوهشی چند سال است؟

دوره دکتری تخصصی پژوهشی شامل دو بخش است: بخش اول دوره که طول آن حداکثر یکسال می باشد و دانشجو طی آن مهارتهای نظری و علمی بنیادین پژوهش را می آموزد. بخش دوم دوره شامل گذراندن مراحل اجرایی پایان نامه تحقیقاتی دانشجو می باشد و شرط ورود به آن گذراندن دروس بخش اول دوره ، تصویب پروپوزال پایان نامه توسط شورای تحصیلات تکمیلی موسسه و تأیید نهایی آن در معاونت پژوهشی وزارت بهداشت است. حداقل زمان بخش دوم دوره ۵/۲ سال می باشد.

۶- دانشجو در بخش اول چه واحدهایی را می گذراند؟

مجموع واحد های درسی دوره دکتری تخصصی پژوهشی ۱۸ واحد است که تعداد واحدهای بخش اول شامل ۱۲ واحد آموزشی است.دانشجو در بخش اول دوره ملزم به گذراندن واحدهای آموزشی با انتخاب موضوع پایان نامه دوره دکتری تخصصی پژوهشی ، انجام مطالعات مقدماتی ، نگارش پروپوزال و تصویب آن در شورای تحصیلات تکمیلی موسسه و تأیید نهایی آن در معاونت پژوهشی وزارت بهداشت می باشد.

جهت مشاهده لیست واحد های بخش اول اینجا کلیک کنید.

۷- پس از اتمام بخش اول و شروع دوره دوم دکتری تخصصی پژوهشی دانشجو مجموعا چند واحد درسی را می گذراند؟

تعداد واحدهای بخش دوم شامل ۶ واحد کارورزی یا معادل آن واحد های تخصصی متناسب با پایان نامه دوره دکتری پژوهشی و ۲۲ واحد پژوهشی در قالب پایان نامه می باشد. واحدهای این بخش اختیاری بوده و بر عهده استاد راهنما می باشد.

جهت مشاهده لیست واحد های بخش دوم اینجا کلیک کنید.

۸- اگر دانشجویی در مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد یا دکتری عمومی برخی دروس دکتری تخصصی پژوهشی را گذرانده باشد آیا بایستی مجددا آنها را بگذراند؟

لزوما خیر. حداکثر تا ۵۰ درصد دروس گذرانده شده در مقاطع قبلی می توانند با دروس این دوره تطبیق داده شوند که این امر به عهده شورای تحصیلات تکمیلی موسسه می باشد.

۹- آیا دانشجو ملزم به گذراندن هر دو مرحله دوره دکتری تخصصی پژوهشی در یک مرکز تحقیقات یا دانشگاه است؟

بله- دانشجو ملزم به گذراندن هر دو مرحله دوره عالی پژوهش و دکتری تخصصی پژوهشی در یک موسسه است.تنها در شرایط خاص که در بند ۱-۸- دستورالعمل اجرایی دکتری پژوهشی امکان انتقال وجود دارد.

۱۰- آیا دانشجو برای گذراندن دوره مذکور باید هزینه پرداخت کند؟

خیر ، دانشجویان در این دوره تحصیلی از مزایای تحصیل رایگان برخوردار می باشند .

۱۱- آیا دانشجویان در دوره دکتری تخصصی پژوهشی مانند دیگر دانشجویان دکتری Phd تخصصی حقوق دریافت می کنند؟

بله ، دریافت کمک هزینه و سایر مزایای دانشجویی در این دوره مانند سایر دانشجویان همتراز در آن موسسه می باشد.

۱۲- در صورتیکه دانشجو نتواند مراحل دوره دکتری تخصصی پژوهشی را درمدت مجاز تحصیل با موفقیت به اتمام برساند چه وضعیتی پیدا می کند؟

دانشجو در هنگام ثبت نام در هر یک بخش های اول و دوم دوره دکتری تخصصی پژوهشی موسسه متعهد می شود که در صورت به اتمام نرساندن آن مرحله در مدت مجاز تحصیل، غرامت آن را به موسسه پرداخت نماید.

۱۴- آیا مرکز دارای مجوز براساس مجوز صادره می تواند هر سال به تعداد مجوز دانشجوی جدید بگیرد؟

خیر، مرکز می بایست به تعدا مجوز صادر شده دانشجو را فارغ التحصیل کند و سپس فراخوان جدید اعلام نماید. اما اگر مرکز در طول برگزاری دوره، شرایط افزایش ظرفیت را پیدا کند (مثلا" افزایش استاد راهنمای با رتبه دانشیاری یا استادی) می تواند درخواست مجوز جدید نماید و بر اساس نتیجه درخواست برای تکمیل ظرفیت فراخوان جدید اعلام کند.

۱۵- در صورت فارغ التحصیل دانشجو یا خروج دانشجو به هر دلیل آیا برای گرفتن دانشجوی جدید نیاز به اخذ مجوز مجدد وجود دارد؟

۱۶- آیا امکان نقل و انتقال دانشجو به مرکز دیگر و یا تغییراستاد راهنما وجود دارد؟

نقل و انتقال دانشجو و تغییر استاد راهنما در دوره دکتری تخصصی پژوهشی ممنوع است. البته طبق دستورالعمل اجرایی دوره دکتری پژوهشی ( شماره ۳۰۵/د/۷۰۰ مورخ 1393/۰۱/30 ) این مکان در شرایط و موارد خاص وجود دارد .