پایگاه های اطلاعاتی
سه شنبه ٢٦ تير ١٤٠٣
En


 

آشنایی با پایگاه ScienceDirect

پایگاه Science Direct  یک پایگاه علمی متن کامل است که مقالات مجلات و فصل های کتب مختلف را دربرمی گیرد. Science Direct شامل 2500 مجله و بیشتر از 30000 کتاب را شامل می شود.
اصول جستجو در Science Direct
زمانی که عبارتی را بدون هیچ علامتی جستجو می نماییم، عملگر AND  بین آن اعمال می شود. برای نمونه جستجوی heartAttack  نتایج جستجوی heart AND attack  را نشان می دهد. یعنی ممکن است بین این دو واژه واژگان دیگری نیز آمده باشد و لزوما عین عبارت را جستجو نمی کند. برای جستجوی عین عبارت از ”“ استفاده می نماییم. برای مثال:“heart attack” ” 
جهت جستجوی عبارتی که شامل حروف خاص، نقطه گذاری و یا Stop words  است، از {}استفاده می نماییم.

 برای نمونه:  {heart attack} وheart-attack} }دارای نتایج متفاوتی هستند، علامت "  – " در مورد دوم در نتایج اعمال می شود.

 جستجوپذیر بودن حروف یونانی : omega OR Ω  هردو شکل قابل جستجو است.

 امکان جستجوی کلیدواژه با املای امریکایی یا بریتانیایی: به عنوان مثال colour, color 

 امکان جستجوی فرمول شیمی به عنوان مثال برای جستجوی H2O ، می نویسیم H2O

 حساس نبودن به جمع یا مفرد بودن کلیدواژه مورد جستجو: زمانی که واژه ای به صورت مفرد جستجو می شود شکل جمع آن نیز در نتایج دیده می شود.

 ستاره *: به جای ستاره یک یا چند حرف اضافه می شود. مانند:… h*r*t : "heart", "harvest", "homograft", "hypervalent",

 علامت سوال ?: به جای علامت سوال فقط یک حرف اضافه می شود. مانند:transplant?? : "transplanted" and "transplanter"

 بعضی از حروف و کلمات در  Science Direct قابل جستجو نیستند، این واژگان  Stop words نامیده می شوند.

 عملگرهاى بولی:

 AND زمانی که بین دو یا چند کلیدواژه از این عملگر استفاده نماییم مواردی را در نتیجه می یابیم که هر دو واژه در آن ذکر شده باشد؛ هرچند که بین آن ها فاصله باشد. به صورت پیش فرض AND  بین واژه ها اعمال می شود. مانند: lesion AND pancreatic

OR  زمانی که بین دو یا چند کلیدواژه از این عملگر استفاده نماییم مواردی را در نتیجه می یابیم که هر دو واژه و یا هرکدام به تنهایی در آن ذکرشده باشد.

 واژگان مترادف، املای متفاوت یک کلمه و یا  abbreviations در این عملگر می آیند. مانند:  Kidney OR renal

 AND NOT زمانی که بین دو کلیدواژه از این عملگر استفاده نماییم مواردی را در نتیجه می یابیم که واژه اول و دوم در آن ذکر شده باشد اما واژه malignant  در آن نیامده باشد. مانند tumor AND ganglia AND NOT malignant

  عملگرهای مجاورتی:

 W/n (Within/Number)

زمانی که بین دو کلیدواژه از این عملگر استفاده نماییم مواردی را در نتیجه می یابیم که بین دو واژه n  واژه دیگر ذکر شده باشد؛ در این مورد تقدم و تاخر واژگان رعایت نمی شود. مانند :

Pain w/4 morphin

در این مثال مواردی آورده می شود که بین دو کلیدواژه اصلی 1 تا 4 واژه دیگر آمده باشد بدون احتساب تقدم و تاخر مکانی یعنی ممکن است اول واژه pain  و بعد 1 تا 4 واژه و در انتها واژهmorphin  ذکر شود و یا برعکس. جهت یافتن دو واژه در یک عبارت از W/3, W/4, W/5  و در یک جمله از w/15 ، دریک پاراگراف از  w/50 استفاده می نماییم.

PRE/n

زمانی که بین دو کلیدواژه از این عملگر استفاده نماییم مواردی را در نتیجه می یابیم که بین دو واژه n  واژه دیگر ذکر شده باشد؛ در

این مورد تقدم و تاخر واژگان رعایت می شود. مانند :disturbances PRE/3 behavioural

در این مثال مواردی آورده می شود که بین دو کلیدواژه اصلی 1 تا 3 واژه دیگر آمده باشد با احتساب تقدم و تاخر مکانی یعنی اول واژه  disturbances  و بعد 1 تا 3 واژه و در انتها واژه behavioural  ذکر می شود.

نکته: در یک جستجو از W  و PRE  همزمان استفاده نکنید، مگر با علامت پرانتز، مانند:

title-abs-key((b?y W/6 ship*) AND (ship* PRE/0 channel))

زمانی که از دو عدد متفاوت استفاده کنیم، در نتیجه عدد دوم برای هردو اعمال می شود.

مورد جستجو : coronary W/2 circadian W/5 rhythm

نتیجه برای جستجوی عبارت coronary W/5 circadian W/5 rhythm به ما نشان داده می شود.

جستجو در پایگاه:

ابتدا از طریق لوگوی پایگاه در کتابخانه دیجیتال وارد سایت شوید:

1. انتخاب نوع منبع جستجو (کتاب یا ژورنال) 2. عضویت و ورود به سایت 3. باکس جستجو که به ترتیب شامل کلیدواژه، نویسنده، عنوان کتاب یا ژورنال، جلد، شماره، صفحه 4. جستجوی پیشرفته که به شکل زیر است:

1. اصطلاح  موردنظر 2. بخش از عنوان کتاب یا ژورنال 3. سال انتشار 4. نویسنده 5. وابستگی سازمانی 6. عبارتی در عنوان، کلیدواژه یا چکیده 7. نوع مقاله 8. با استفاده از این گزینه صفحه ای باز می شود  که برای جستجوی دقیق تر می توان فرمول ها و استراتژی های جستجو که گفته شد را وارد کرد.

صفحه نتایج به این شکل نشان داده می شود:

1. تعداد نتایج بازیابی شده 2. محدود کردن نتایج جستجو به سال 3. محدود کردن نتایج به نوع مقاله 4. محدود کردن به ناشر 5. محدود کردن نتایج به شیوه دسترسی (فول تکست بودن و یا نبودن) 6. دانلود مقاله به صورت pdf  و 7. نمایش چکیده 8. اکسپورت به فرمت های مختلف برای رفرنس دهی 9. با کلیک بر روی عنوان مقاله به صورت html نمایش داده می شود.

فرمت هایی که می توانیم برای رفرنس دهی استفاده کنیم:

همانطور که گفته شد با کلیک بر روی عنوان، مقاله به صورت html به شکل زیر بازیابی می شود:

1. فهرست مطالب (دسترسی سریع به قسمت های مختلف مقاله) 2. دسترسی سریع به تصاویر مقاله 3. دسترسی سریع به جداول 4. دانلود مقاله به صورت پی دی اف 5. خروجی گرفتن به فرمت های مختلف 6. دسترسی به مقالات مرتبط، مشاهده چکیده و یا دانلود مقاله به صورت پی دی اف